Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Demiroğlu: KAAN ve HÜRJET Türkiye’ye İlgiyi Artırdı

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, KAAN ve HÜRJET projelerini değerlendirdi; savunma sanayisi ve gençlerin teknoloji eğitimi hakkında konuştu.

12.10.2026 18:13 12.10.2026 22:16 12739 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Demiroğlu: KAAN ve HÜRJET Türkiye’ye İlgiyi Artırdı
Paylaş:
N

 

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, milli havacılık projeleri KAAN ve HÜRJET’in Türkiye’nin savunma sanayisindeki konumunu güçlendirdiğini belirterek gençlere teknoloji üretimine odaklanmaları çağrısında bulundu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Kastamonu’da düzenlenen “Mavi Vatandan Gök Vatana Milli Teknoloji Hamlesi” programında Türkiye’nin savunma sanayisindeki çalışmalarını ve milli havacılık projelerini değerlendirdi.

Savunma sanayisindeki gelişmelerin Türkiye’ye yönelik uluslararası ilgiyi artırdığını belirten Demiroğlu, özellikle 2020’li yıllarda yerli ve milli projelerin bu süreçte etkili olduğunu ifade etti.

TUSAŞ’ın projeleri aynı kampüste yürütülüyor

TUSAŞ’ın faaliyet alanlarına değinen Demiroğlu, kurum bünyesinde KAAN, HÜRJET ve HÜRKUŞ gibi hava araçlarının yanı sıra helikopterler, insansız hava araçları ve uydu çalışmalarının da yürütüldüğünü söyledi.

Yaklaşık 16 bin 500 kişinin çalıştığı kurumdaki üretim ve test altyapısının önemine dikkat çeken Demiroğlu, farklı teknoloji alanlarının aynı kampüste bir araya gelmesinin büyük bir avantaj sağladığını belirtti.

HÜRJET için İspanya vurgusu

Demiroğlu, HÜRJET projesine ilişkin değerlendirmesinde İspanya ile yapılan anlaşmaya da değindi. Teslimatların 2028 yılında gerçekleştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Demiroğlu, ilave uçak alımına yönelik planların da gündemde olduğunu aktardı.

HÜRKUŞ’un teslimat sürecine ilişkin bilgi veren Demiroğlu, Türkiye’nin geliştirdiği hava araçlarının yurt dışındaki pazarlarda da yer bulmasını hedeflediklerini ifade etti.

KAAN’ın caydırıcılık gücüne dikkat çekti

Milli muharip uçak KAAN’ın önemine değinen Demiroğlu, projenin temel hedeflerinden birinin Türkiye’nin savunma kapasitesini ve caydırıcılığını artırmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin çevresindeki güvenlik risklerine işaret eden Demiroğlu, savunma alanında hazırlıklı olmanın önemini vurguladı. KAAN’ın geliştirilmesinin, ihtiyaç duyulması hâlinde ülkenin kendisini savunabilmesine katkı sunacağını belirtti.

Gençlere teknoloji üretimi çağrısı

Konuşmasında gençlere de seslenen Demiroğlu, teknoloji alanında kendini geliştiren yeni neslin önemli fırsatlara sahip olduğunu ifade etti. Gençlere zamanlarını verimli kullanmaları ve sosyal medyada uzun süre geçirmek yerine eğitimlerine, araştırmaya ve yeni teknolojileri öğrenmeye ağırlık vermeleri tavsiyesinde bulundu.

Programda konuşan Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş de gençlerin yalnızca teknolojiyi tüketen değil, geliştiren ve geleceğe yön veren bireyler olarak yetişmesinin önemini dile getirdi.

 

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TSK'dan İhraç Edilen Teğmenler: Pişman Değiliz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TSK'dan İhraç Edilen Teğmenler: Pişman Değiliz
WhatsApp
İhbar Hattı