Türkiye ile Suriye arasındaki eğitim iş birliğinde yeni bir adım atıldı. Şam’ın Artuz bölgesinde kurulan Şam Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Türk Okulu, 4 Ekim Pazar günü öğrencilerle buluşacak.
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösterecek okul, ana sınıfından liseye kadar tüm eğitim kademelerini kapsayacak şekilde hazırlandı. 36 derslikten oluşan okulun yaklaşık 1000 öğrenci kapasitesi bulunuyor.
İlk ders 4 Ekim’de
2026-2027 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak okulun açılışına Millî Eğitim Bakanlığı heyeti de katılacak.
Okulun hazırlıkları daha önce Şam Eğitim Müşavirliği ve MEB yetkilileri tarafından yerinde incelenmiş, öğrenci kayıt sürecinin başlatıldığı duyurulmuştu.
Türkiye-Suriye eğitim iş birliğinde yeni dönem
Okulun hayata geçirilmesiyle Türkiye'nin eğitim alanındaki deneyiminin Suriye'deki öğrencilerle buluşturulması hedefleniyor.
MEB, projenin aynı zamanda Türkiye ile Suriye arasındaki tarihî, kültürel ve insani bağların eğitim alanındaki iş birlikleriyle güçlendirilmesine katkı sağlamasının amaçlandığını belirtiyor.
Şam'da açılacak okul, Türkiye'nin Suriye'deki eğitim çalışmalarının yeni merkezlerinden biri olacak.