Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İran'dan ABD ile müzakere mesajı: Savaş çözüm değil

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile yaşanan gerilimin diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini belirterek savaşın İran, bölge ve dünyanın çıkarına olmadığını söyledi.

31.08.2026 17:20 31.08.2026 17:25 8936 okuma Okuma Süresi: 1 dk
İran'dan ABD ile müzakere mesajı: Savaş çözüm değil
Paylaş:
N

 

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre Pezeşkiyan, Kırgızistan'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya geldi.

Görüşmede ABD ile yaşanan gerilime değinen Pezeşkiyan, göreve geldiği günden bu yana barış ve güvenliği sağlamaya, sorunların diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesine odaklandıklarını ifade etti.

ABD'nin diplomatik mekanizmalar yerine savaş ve güç kullanma yolunu tercih ettiğini savunan Pezeşkiyan, Washington'ın 17 Haziran'da İran ile imzalanan mutabakat kapsamında verdiği taahhütleri yerine getirmesini beklediklerini söyledi.

Pezeşkiyan, buna rağmen uzlaşma ve anlayış yolunu aramaya devam edeceklerini belirterek, savaşın sürmesinin İran'ın, bölgenin ve insanlığın çıkarına olmadığını vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı ayrıca, akıl ve mantığın savaştan ve savaş kışkırtıcılığından uzak durmayı gerektirdiğini belirterek, ABD içinde çatışmaların devam etmesini isteyen bazı akımlar bulunduğunu ileri sürdü.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Süleymancıların Almanya planı ortaya çıktı: Kuriş kaçıp cemaati oradan yönetecekti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Süleymancıların Almanya planı ortaya çıktı: Kuriş kaçıp cemaati oradan yönetecekti
```html ```
WhatsApp
İhbar Hattı