Düzce’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin, İstanbul’da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gültekin’in ailesine başsağlığı dileyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze törenine katıldı
Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin için Büyük Çamlıca Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cuma namazının ardından gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı için İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıkan Gültekin, Anadolu Otoyolu’nun Düzce kesiminde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirmişti. Gültekin’in vefatı, ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları arasında büyük üzüntüye neden oldu.
Erdoğan’dan aileye başsağlığı ve sabır mesajı
Cenaze töreninde Gültekin’in çocuklarının yanında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada merhum için helallik istedi ve ailesine sabır diledi.
Erdoğan, Gültekin’i tanıdığı günden bu yana kendisine yönelik haklarını helal ettiğini belirterek, merhumun ailesine ve yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı, konuşmasında hayatın geçiciliğine de değinerek birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
“Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Ben de bu ülkenin bir Cumhurbaşkanı olarak tanıdım tanıyalı kendisine yönelik hakkımızı helal ediyoruz.”
Erdoğan, sözlerini birlik mesajıyla sürdürerek, “Hep birlikte bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca Gültekin’in çocuklarına sabır dileyerek merhuma Allah’tan rahmet temennisinde bulundu.
Dündar Ziya Gültekin’e son görev
Üsküdar Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Dündar Ziya Gültekin’in cenazesinde ailesi, yakınları ve siyasi isimler bir araya geldi. Tören, merhumun dualarla son yolculuğuna uğurlanmasıyla tamamlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı cenaze töreninde verilen birlik ve beraberlik mesajları, Gültekin’in vefatı nedeniyle yaşanan üzüntünün yanı sıra dayanışma vurgusunu da öne çıkardı.
Türkiye Bülteni — Habersizseniz Haberiniz Olsun