Esenyurt Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve ihale usulsüzlüğü soruşturmasında, tutuklu Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Doğancıoğlu’nun ifadesi üzerine Küçükçekmece’deki bir daireye operasyon düzenlendi. İddiaya göre rüşvet gelirlerinin saklanması amacıyla kiralanan dairedeki iki çelik kasadan yüksek miktarda Euro ve ABD doları çıkarılırken, boş valizlerle adrese gelen Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın annesi ve kuzeni gözaltına alındı.
İtirafçı müdürün ifadesiyle gizli daireye ulaşıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Esenyurt Belediyesi’ndeki ihalelere fesat karıştırılması ve müteahhitlerden rüşvet alındığı iddiaları üzerine yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Soruşturma kapsamında tutuklanan Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Doğancıoğlu’nun etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak verdiği ifade doğrultusunda, Küçükçekmece’deki bir sitede bulunan daireye operasyon düzenlendi.
Doğancıoğlu’nun ifadesinde, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın talimatıyla bir arkadaşının üzerine boş bir daire kiraladığını ve buraya iki özel çelik kasa yerleştirildiğini anlattığı belirtildi. Söz konusu adresin, soruşturmada rüşvet gelirlerinin saklandığı yer olduğu değerlendirildi.
Boş valizlerle gelen iki kişi gözaltına alındı
Polis ekipleri dairedeki iki siyah çelik kasayı tespit etti. Kasaların açılması için çilingir beklendiği sırada Yusuf Ulutaş’ın annesi Ayşe Ulutaş ile kuzeni Mustafa Zahit Seval’in ellerinde iki boş valiz ve dairenin anahtarıyla adrese geldiği bildirildi.
İçeride polis ekipleriyle karşılaşan iki kişi gözaltına alındı. Haberde aktarılan bilgilere göre, şüphelilerin ilk ifadelerinde adrese Yusuf Ulutaş’ın avukatı tarafından yönlendirildiklerini söyledikleri öğrenildi.
Çelik kasalardan Euro ve dolar çıktı
Gözaltına alınan kişilerin üst aramalarında kasalara ait anahtarların ele geçirildiği, kasa şifrelerinin de polise verilmesinin ardından kasaların açıldığı belirtildi.
Kasaların içinden yüksek miktarda Euro ve ABD doları çıkarıldığı bildirildi. Ele geçirilen paraların miktarına ilişkin bu haberde kesin bir toplam verilmezken, soruşturma kapsamında para hareketleri ve paranın kaynağına ilişkin incelemelerin sürdüğü aktarıldı.
Esenyurt soruşturmasında 9 şüpheli tutuklandı
Esenyurt Belediyesi’ndeki ihale ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmada, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın da aralarında bulunduğu 9 şüphelinin tutuklandığı, 10 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandığı bildirildi.
Tutuklu Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Doğancıoğlu’nun ifadesiyle ortaya çıkan adres ve kasalar, soruşturmanın yeni aşamasını oluşturdu. Savcılık ve emniyet birimlerinin para trafiğine ilişkin incelemeleri devam ediyor.
Dosyada yer alan iddialar ve şüpheli ifadeleri, yargılama sonucunda kesinleşmiş mahkûmiyet kararı anlamına gelmiyor.
Kaynak: Sondakika.com
Türkiye Bülteni — Habersizseniz Haberiniz Olsun