11 şüpheli daha tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 21 şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı.
Şüphelilerin tamamı tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakimlik, 19 şüphelinin tutuklanmasına, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanmasına karar verdi. Son kararla birlikte soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 45 oldu.
Eski TCMB Başkan Yardımcısı da tutuklandı
Son tutuklanan 11 kişi arasında 2016-2018 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan ve daha sonra Tera’da yönetim kurulu üyeliği yapan Erkan Kilimci de yer aldı.
Tutuklanan diğer şüphelilerin Ali Rıza İncekaya, Haldun Saffet İnal, Mehmet Ziya Gökalp, Sibel Gökalp, Tamer Akbal, Abdullah Yusuf Yarız, Selim Dağbaşı, Özdemir Ataseven, Gökhan Ataseven ve Hamza Kablan olduğu bildirildi.
Soruşturmanın kapsamı
Soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin çalışmaları kapsamında yürütülüyor. Başsavcılığın MASAK’a gönderdiği yazıda Pusula Finans Holding, Tera Yatırım Menkul Değerler, Hedef Holding ve Bulls Yatırım Menkul Değerler ile bunların alt şirketlerinin yöneticilerine ilişkin mali verilerin incelenmesi talep edilmişti.
Soruşturma kapsamında şirket yöneticilerinin 2024’ten bugüne kadar gerçekleştirdiği yurt dışı para ve kripto varlık transferleri ile para giriş-çıkışlarının da incelendiği bildirildi.
Türkiye Bülteni, sermaye piyasasına ilişkin soruşturmadaki yeni gelişmeleri takip ediyor.