Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’den Yeni Parti’ye aktarıldığını öne sürdüğü 5 milyon 100 bin TL’nin iadesini istedi. Kılıçdaroğlu, gönderilen ihtardan sonuç alınamaması durumunda Özgür Özel ve parti yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
5,1 milyon TL’nin iadesi istendi
Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda CHP’nin banka hesabındaki paranın Yeni Parti’ye aktarıldığını iddia etti. Söz konusu tutarın iadesi için partiye resmî yazı gönderdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, yapılan işlemin doğru olmadığını savundu.
Kılıçdaroğlu, CHP’nin banka hesabının tasfiye edildiğini öne sürerek, para aktarımının parti açısından mali ve hukuki sorunlara yol açabileceğini ifade etti.
Ödeme yapılmazsa suç duyurusu gündemde
Kılıçdaroğlu, ihtara rağmen paranın iade edilmemesi halinde Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer parti yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Sürecin Sayıştay denetimi açısından da sorun oluşturabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, yaşanabilecek gelişmelerin CHP’ye yapılacak Hazine yardımlarını etkileyebileceğini ileri sürdü.
Siyasi tartışmanın odağında para aktarımı var
CHP ile Yeni Parti arasındaki para aktarımı iddiası, iki parti arasındaki siyasi ayrışmanın ardından yeni bir tartışma başlığına dönüştü. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıyla birlikte, söz konusu tutarın hangi işlem kapsamında aktarıldığı ve iade talebine nasıl yanıt verileceği gündeme geldi.
Şu aşamada 5 milyon 100 bin TL’nin aktarılmasına ilişkin iddialar Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına dayanıyor. İhtara verilecek yanıt ve olası hukuki başvurular, sürecin sonraki aşamasını belirleyecek.
Türkiye Bülteni’nin derlediği bilgilere göre, taraflardan gelecek yeni açıklamalar ve sürecin hukuki boyutuna ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.
Türkiye Bülteni — Habersizseniz Haberiniz Olsun