Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fon Soruşturması Mesajı: Gereği Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında fon soruşturmasına ilişkin konuştu. Sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını belirtti.

21.10.2026 12:16 21.10.2026 12:19 14143 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fon Soruşturması Mesajı: Gereği Yapılacak
Paylaş:
N

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında gündeme gelen fon soruşturmasına ilişkin, sorumluluğu bulunan kişiler hakkında gerekenin yapılacağını belirtti. Erdoğan’ın “Kol kırılır yen içinde kalır demeyeceğiz” mesajı dikkat çekti.

“Hiç kimse eleştirilemez değildir”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Ekim’de gerçekleştirilen MKYK toplantısında fon soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. NTV Ankara Muhabiri Ahmet Örsoğlu’nun aktardığı bilgilere göre Erdoğan, süreçte sorumluluğu bulunan kişilerin tespit edilmesi ve gereken adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan’ın toplantıda, kendisi de dâhil olmak üzere hiç kimsenin eleştiriden muaf olmadığını belirttiği öğrenildi. Sorumlulukların üzerinin örtülmemesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, çalışmaların titizlikle yürütülmesi mesajını verdi.

“Kimin sorumluluğu varsa gereğini yapacağız”

Sürecin serinkanlı, dikkatli ve kararlı biçimde takip edildiğini belirten Erdoğan, muhalefetin yönlendirmesiyle hareket edilmeyeceğini söyledi. Gerekli adımların kendi takvimleri doğrultusunda atılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorun görülen her yerde gerekenin yapılacağını vurguladı.

Erdoğan’ın açıklamalarında Yahşihan ve İstanbul Esenyurt Belediyesi örneklerini vermesi de dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, bu örneklerde olduğu gibi gerekli görülen durumlarda adım atılacağını belirtti.

Yerel yönetimlerde reform çalışması gündemde

MKYK toplantısında yerel yönetimlere ilişkin reform çalışmaları da ele alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir’in yaptığı sunumda, belediyelerde mali disiplinin sağlanması ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi konuları öne çıktı.

Yerel yönetimlerde şeffaflık ve denetim, belediyelerin mali yapısı, imar ve planlama ile yerel yönetim modelinin geliştirilmesi başlıklarında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Reform hazırlıklarının tamamlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıdaki mesajları, fon soruşturmasının yanı sıra yerel yönetimlerde hesap verebilirlik ve denetim başlıklarının da AK Parti’nin gündeminde olduğunu ortaya koydu.

Kaynak: NTV

Türkiye Bülteni — Habersizseniz Haberiniz Olsun

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Türkiye-Libya Mutabakatında Yeni Dönem: Doğu Akdeniz’de Dengeler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türkiye-Libya Mutabakatında Yeni Dönem: Doğu Akdeniz’de Dengeler
WhatsApp
İhbar Hattı