Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Japonya Başbakanı Takaiçi'den Erdoğan mesajı: Türkiye ile iki kanat gibiyiz

Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkiler konusunda açıklamalarda bulundu.

23.09.2026 14:33 23.09.2026 16:35 11020 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Japonya Başbakanı Takaiçi'den Erdoğan mesajı: Türkiye ile iki kanat gibiyiz
Paylaş:
N

 

Takaiçi, iki ülkenin yakın iş birliği içinde çalışması konusunda mutabık kaldıklarını belirterek, Türkiye-Japonya ilişkilerinin Asya'nın doğusu ve batısını destekleyen "iki kanat" şeklinde tanımlandığını ifade etti.

Erdoğan ile görüşmesinde Orta Doğu ele alındı

Japonya Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yüz yüze görüşmenin iki ülke arasındaki karşılıklı güvene dayalı ilişkileri daha da geliştirme fırsatı sunduğunu belirtti.

Görüşmede Orta Doğu'daki gelişmeler ve bölgedeki tansiyonun düşürülerek istikrarın sağlanması konusu ele alındı. Takaiçi ayrıca Hürmüz Boğazı'nda güvenli ve serbest seyrüseferin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Eğitim, ekonomi ve savunmada iş birliği mesajı

Takaiçi, görüşmede Türkiye ile Japonya arasındaki iş birliğinin eğitim, ekonomi ve savunma başta olmak üzere çeşitli alanlarda ileriye taşınmasının ele alındığını açıkladı.

Japonya Başbakanı, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın daha üst seviyelere çıkarılması konusunda kararlılığın teyit edildiğini belirterek, Orta Doğu'nun istikrarı için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın çalışmayı sürdüreceğini bildirdi.

"İki kanat" benzetmesi

Takaiçi, Türkiye-Japonya ilişkilerine yönelik değerlendirmesinde iki ülkenin Asya'nın geniş coğrafyasında doğu ve batı yönlerini destekleyen "iki kanat" olarak nitelendirildiğini söyledi.

Japonya Başbakanı'nın açıklaması, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından iki ülke arasındaki diplomatik, ekonomik ve savunma alanlarındaki iş birliğinin gündemde olduğunu ortaya koydu.

Türkiye Bülteni — Habersizseniz Haberiniz Olsun.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Emine Erdoğan: Kullan-at kültüründen uzaklaşmalıyız
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Emine Erdoğan: Kullan-at kültüründen uzaklaşmalıyız
WhatsApp
İhbar Hattı