Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Gazze bir damla suya muhtaç

Gazze Şeridi'nde ateşkes yürürlükte olmasına rağmen saldırılar ve kısıtlamalar devam ediyor. Temel ihtiyaçlara erişimin giderek zorlaştığı bölgede, Gazzeliler ağır yaşam koşullarıyla mücadele ediyor.

08.09.2026 11:23 08.09.2026 11:28 22379 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Gazze bir damla suya muhtaç
Paylaş:
N

 

Gazze'de suya ulaşmak bile büyük mücadele

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgeye yönelik kısıtlamalar nedeniyle insani yardım girişleri ihtiyaçları karşılayacak düzeye ulaşamıyor.

Bölgeden gelen son görüntüler, yaşanan insani krizin boyutunu bir kez daha ortaya koydu. Bir Gazzeli çocuğun, su tankerinin sızdıran borusundan akan suyu içmeye çalışması dikkat çekti.

Günlük yaşamın en temel ihtiyaçlarından biri olan temiz suya ulaşmak, Gazze'de milyonlarca insan için büyük bir mücadeleye dönüşmüş durumda.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de gerilim sürüyor

Gazze'deki saldırıların başladığı Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırılarda ciddi artış yaşandığı belirtiliyor.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler ile İsrail ordusunun bölgedeki eylemleri, insani krizin Gazze ile sınırlı kalmadığını ortaya koyuyor.

Saldırılarda binlerce Filistinli hayatını kaybetti

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 10 Ekim 2025'te ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda 1.344 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 481 kişi yaralandı.

Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda ise 73 bin 651 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 174 binden fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze'de devam eden saldırılar ve temel ihtiyaçlara erişimde yaşanan sorunlar, bölgede insani krizin ağırlaşmasına neden oluyor.

Türkiye Bülteni

Gazze'den gelen görüntüler, savaşın ve kısıtlamaların siviller üzerindeki ağır sonuçlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Habersizseniz haberiniz olsun.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kemal Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil rüşvetin hesabını veriyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kemal Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil rüşvetin hesabını veriyor
```html ```
WhatsApp
İhbar Hattı