Konya’da Konyaspor ile Filistin Milli Futbol Takımı arasında oynanan dostluk maçı, 42 bin kişilik stadyumda Filistin’e yönelik dayanışma mesajlarının öne çıktığı bir organizasyona dönüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, stadı dolduran Konyalılara teşekkür etti.
“Bizim Evimiz Sizin Eviniz” mottosuyla düzenlenen organizasyonda TÜMOSAN Konyaspor ile Filistin Milli Futbol Takımı dostluk maçında karşı karşıya geldi. 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Stadyumu’nu dolduran taraftarlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistin’e destek mesajları verdi.
Erdoğan’dan Konyalılara teşekkür
Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılaşmanın ardından yaptığı paylaşımda, Konyaspor ile Filistin Milli Takımı arasındaki maçın Türkiye ile Filistin arasındaki kardeşlik ve dayanışmayı gösteren bir örnek olduğunu belirtti.
Erdoğan, 42 bin kişilik stadı doldurarak Filistin Milli Futbol Takımı’nı ağırlayan Konyalılara teşekkür etti.
“Dayanışmamızı güçlü şekilde göstermeye devam edeceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Filistin ve Gazze halkıyla dayanışmasını sürdüreceğini ifade ederek, Filistinlilerin haklarının uluslararası alanda savunulmaya devam edeceğini belirtti.
Erdoğan’ın açıklamasında, “Türkiye olarak Filistinli, Gazzeli kardeşlerimizle bir ve beraber olmaya, onların hakkını uluslararası alanda savunmaya, dayanışmamızı güçlü bir şekilde göstermeye devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.
Tribünlerde Filistin mesajları
Karşılaşma öncesinde stadyumda çeşitli dayanışma etkinlikleri gerçekleştirildi. Özgürlüğü temsilen 42 güvercin gökyüzüne bırakılırken, tribünlerde Filistin’de hayatını kaybeden sporcu ve gazetecilere dikkat çeken pankart ve koreografiler yer aldı.
Türkiye Bülteni olarak Türkiye’yi ve bölgeyi ilgilendiren gelişmeleri yakından takip ediyoruz.