Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında Vahap Seçer gerilimi

CHP'deki siyasi tartışmaların ardından gözler Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e çevrildi. Seçer'in CHP'de siyaset yapmaya devam edeceğini açıklamasının ardından Özgür Özel'in kendisini araması tartışma yarattı.

26.08.2026 15:28 26.08.2026 16:32 9063 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında Vahap Seçer gerilimi
Paylaş:
N

 

CHP'de yaşanan siyasi gelişmelerin ardından parti içerisindeki tartışmalar bu kez Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer üzerinden gündeme geldi.

Vahap Seçer, Toroslar Belediyesi tarafından Tırtar Mahallesi'nde düzenlenen “Kardeş Göçerler 2'nci Yörük Etkinliği”ne katıldı. Etkinlikte eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı.

Seçer, programdaki konuşmasında CHP'ye bağlılığını vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi'ni yüceltmek için mücadele ettik, bundan sonra da aynı mücadeleyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Seçer'in açıklamasının ardından Özel telefonla görüştü

Seçer'in CHP'deki siyasi duruşunu ortaya koyan açıklamalarının ardından Özgür Özel'in Vahap Seçer'i telefonla aradığı belirtildi.

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Özel, belediye başkanları ve meclis üyelerinin siyasi kararlarını kendilerinin vereceğini söyledi.

Özel, bu konuda daha önce de belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin kendi kararlarını ve süreçlerini kendilerine bıraktıklarını ifade ettiklerini belirtti.

CHP yönetiminden Özel'e tepki

Özel ile Seçer arasındaki telefon görüşü CHP yönetiminin de gündemine geldi.

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Seçer'in CHP içerisinde siyaset yapmaya devam edeceğini belirterek Özgür Özel'in CHP'li belediye başkanlarıyla iletişimine tepki gösterdi.

Sarı, Özel'in CHP'li belediye başkanları üzerindeki girişimlerden vazgeçmesi gerektiğini savunarak, “O artık başka bir partinin genel başkanı ve o şekilde davransın. Siyasi etik bunu gerektirir.” ifadelerini kullandı.

Gözler CHP'li belediye başkanlarında

Yaşanan gelişmeler, CHP'li belediye başkanlarının siyasi tercihleriyle ilgili tartışmaları da yeniden gündeme taşıdı.

Vahap Seçer'in Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı etkinlikte CHP'ye bağlılığını açıkça ifade etmesi, parti içerisindeki siyasi ayrışmaların belediye başkanları boyutunu da gözler önüne serdi.

Mansur Yavaş açıklaması

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'den ayrılacağı yönündeki iddialara da değindi.

Sarı, Yavaş'ın CHP'nin belediye başkanı olduğunu belirterek kendisiyle iletişimlerinin devam ettiğini söyledi.

Mansur Yavaş ile sürekli görüştüklerini belirten Sarı, önümüzdeki günlerde Yavaş'ın parti etkinliklerinde daha fazla görülebileceğini ifade etti.

CHP içerisindeki siyasi gelişmelerin ve belediye başkanlarının tutumlarının önümüzdeki süreçte de yakından takip edilmesi bekleniyor.

Türkiye Bülteni
Habersizseniz haberiniz olsun.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Emine Erdoğan’dan Ukrayna mesajı: Toplumların en büyük gücü tek yürek olabilmek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Emine Erdoğan’dan Ukrayna mesajı: Toplumların en büyük gücü tek yürek olabilmek
WhatsApp
İhbar Hattı