Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Mansur Yavaş: Ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek nasıl hizmet edeceğiz?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Ankara Kent Konseyi’nin 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Yavaş, belediye başkanı olarak kentin ihtiyaçları için merkezi yönetimle görüşmek zorunda olduklarını belirterek, “Bu ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek nasıl hizmet edeceğiz?” mesajı verdi.

12.09.2026 14:28 12.09.2026 14:32 14035 okuma Okuma Süresi: 3 dk
Mansur Yavaş: Ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek nasıl hizmet edeceğiz?
Paylaş:
N

 

Ankara Kent Konseyi’nin 7. Olağan Genel Kurulu’na katılan Mansur Yavaş, konuşmasında Ankara’nın yönetimi, belediye hizmetleri ve siyasi tartışmaların kent yönetimine yansımaması gerektiği konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yavaş’ın gündeminde, kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye yönelik kamuoyunda ortaya çıkan tartışmalar da vardı.

Mansur Yavaş’tan Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin temel gündeminin Ankara’nın ihtiyaçları ve yatırımları olduğunu vurguladı.

Yavaş, özellikle metro yatırımlarının programa alınması ve Ankara açısından önem taşıyan bazı işlemler için merkezi yönetimin onayının gerektiğini belirterek, belediye başkanının bu konularda ilgili devlet makamlarıyla görüşmesinin doğal olduğunu ifade etti.

Yavaş, söz konusu görüşmenin siyasi açıdan farklı şekillerde yorumlanmasını eleştirerek, Ankara’nın sorunlarının çözümü için görev ve yetki sahibi kamu yöneticileriyle temas kurmaya devam edeceklerini söyledi.

“Bu ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek nasıl hizmet edeceğiz?”

Yavaş, siyasi farklılıkların Ankara’da yaşayan insanların ortak yaşamını ve belediye hizmetlerini etkilememesi gerektiğini belirterek şu mesajı verdi:

“Bizler eğer bu ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek, bu ülkede farklı fikirlere sahip, Ankara’da farklı fikirlere sahip ancak bu kentin içinde yaşayıp belediyeye aynı oranda para ödeyen, o yaşamı hep birlikte paylaştığımız insanlarla ayrı olmamızın imkanı var mıdır?”

Belediye başkanı olarak Ankara halkına karşı sorumluluk taşıdığını belirten Yavaş, siyasi tartışmaların belediye hizmetlerinin önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.

“Tavandaki ayrılıklar kent yönetimini ilgilendirmez”

Mansur Yavaş, siyasetin üst kademelerinde yaşanan görüş ayrılıklarının Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimine yansımaması gerektiğini savundu.

Yavaş, belediye meclisinde mümkün olduğunca ortak karar almaya çalıştıklarını belirterek, oy birliğiyle alınan kararların kendisini ayrıca mutlu ettiğini ifade etti.

Ayrılıkta azap vardır” sözünü hatırlatan Yavaş, siyasi düzeyde yaşanan ayrılıkların Ankara halkının günlük yaşamına taşınmaması gerektiğini vurguladı.

“Her fikirden insanla bir arada olmaya devam edeceğiz”

Yavaş, Ankara halkının farklı siyasi görüşlerden oluştuğunu ve seçimlerin ardından belediye başkanının bütün kentin başkanı olması gerektiğini söyledi.

Görevinin dönem sonuna kadar Ankara’ya hizmet etmek olduğunu belirten Yavaş, günlük siyasi tartışmalarla zaman kaybetmek istemediklerini dile getirdi.

Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler Ankara halkı olarak tabanda her konuda, her fikirden insanla bir arada olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz öncelikle Ankara halkının bize verdiği görevi yapmak durumundayız.”

“Seçim bittikten sonra herkesin belediye başkanı olmak zorundasınız”

Ankara Kent Konseyi’nin farklı görüşlerden insanların bir araya gelerek fikir ürettiğini hatırlatan Yavaş, aynı anlayışın belediye yönetiminde de sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Yavaş’a göre seçim dönemindeki siyasi ayrışmalar, seçim sonrasında belediye hizmetlerinin önüne geçmemeli.

“Seçim bittikten sonra herkesin belediye başkanı olmak zorundasınız” diyen Yavaş, Ankara’yı yönetirken hiçbir kesimin ayrıştırılmaması ve farklı görüşlerin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Yavaş: “Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır”

Genel kurulun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, yakın zamanda daha kapsamlı değerlendirme yapacağını belirtti.

Yavaş, gazetecilerin soruları üzerine, “Şu anda konuşacak hiçbir şey yok. Tekrar söylüyorum: Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır” ifadelerini kullandı.

Yavaş’ın açıklamaları, Ankara’nın yönetimi, belediye yatırımları ve merkezi yönetimle yerel yönetim arasındaki ilişkilerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Habersizseniz haberiniz olsun.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Mustafa Çiftçi duyurdu: Türk devletleri arasında TÜRKPOL önerisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Mustafa Çiftçi duyurdu: Türk devletleri arasında TÜRKPOL önerisi
```html ```
WhatsApp
İhbar Hattı