Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, son dönemde hizmete alınan ulaşım ve sağlık yatırımlarına değinerek “7 gün 24 saat aşkla çalışıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli’nde düzenlenen Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Açılış Töreni’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, hükümetin çalışmalarında hizmet ve yeni yatırımların öncelikli olduğunu belirterek son dönemde açılışı gerçekleştirilen projeleri hatırlattı.
Şehir hastaneleri ve ulaşım yatırımlarını hatırlattı
Konuşmasında Samsun ve Şanlıurfa’da hizmete alınan şehir hastanelerine değinen Erdoğan, bu projelerin sağlık altyapısına katkı sağlayacağını ifade etti.
Erdoğan, Samsun Şehir Hastanesi’nin 17 milyar liralık yatırımla hayata geçirildiğini ve 1.458 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Şanlıurfa’da ise 2 bin yatak kapasiteli şehir hastanesinin hizmete açıldığını söyledi.
İstanbul Havalimanı’nda hizmete alınan dördüncü pist ve ilave yatırımları da hatırlatan Erdoğan, ülke genelinde farklı alanlarda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
“Biz icraat üretiyoruz”
Yatırımlara ilişkin değerlendirmesinde Erdoğan, “Durmuyor, dinlenmiyor, 7 gün 24 saat aşkla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında hizmet ve yatırım vurgusu yaparak Türkiye’yi geleceğe hazırlamak amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Hızlı tren hattının önemine dikkat çekti
Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın açılış töreninde konuşan Erdoğan, projenin Türkiye’nin demir yolu altyapısı ve Avrupa bağlantıları açısından önem taşıdığını belirtti.
Halkalı-Kapıkule hattının tamamlanmasıyla yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşmesinin hedeflendiğini açıkladı.
Türkiye Bülteni, “Habersizseniz Haberiniz Olsun” anlayışıyla ülke gündemini ve kamu yatırımlarına ilişkin gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyor.