Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta düzenlenen **“955. Yıl Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı”**nda vatandaşlara hitap etti.
Konuşmasında Malazgirt Zaferi'nin Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunun en önemli sembollerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin tarih boyunca zorlu bir coğrafyada varlığını sürdürdüğünü söyledi.
“Bir ve beraber olmaktan başka seçeneğimiz yok”
Türk milletinin birlik olduğu dönemlerde önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Erdoğan, Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Milli Mücadele'den 15 Temmuz'a kadar yaşanan zorlukların ortak bir ruhla aşıldığını belirtti.
Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın hem stratejik hem de zorlu olduğuna işaret eden Erdoğan, “Biz coğrafi olarak dikensiz bir gül bahçesinde yaşamıyoruz” mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu coğrafyada güçlü olmaktan ve birlik içinde hareket etmekten başka seçenek bulunmadığını vurguladı.
Güçlü ve müreffeh Türkiye vurgusu
Erdoğan, Türkiye'nin savunmadan diplomasiye, eğitimden ulaştırmaya, ekonomiden sağlığa kadar birçok alanda yürüttüğü çalışmaların güçlü ve müreffeh Türkiye hedefinin bir parçası olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin yalnızca kendi hak ve çıkarlarını korumak için değil, kendisine umut bağlayan milyonlar için de güçlü olması gerektiğini dile getiren Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajını yineledi.
Malazgirt'te “zafer pozu”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından programda dikkat çeken görüntüler oluştu. Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.
Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümü dolayısıyla verilen görüntü, programın öne çıkan anlarından biri oldu.
Türkiye Bülteni
Habersizseniz haberiniz olsun.