Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Sigara Satışında Kimlik Düzenlemesine Yeni Açıklama

Sağlık Bakanı Memişoğlu, sigara satışında yaş doğrulaması için kişisel verileri koruyan elektronik sistemlerin değerlendirildiğini açıkladı.

11.10.2026 14:25 11.10.2026 15:29 11131 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Sigara Satışında Kimlik Düzenlemesine Yeni Açıklama
Paylaş:
N

 

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sigara satışlarında yaş doğrulaması için hazırlanan düzenlemeye ilişkin yeni açıklama yaptı. Bakan, kişisel verileri koruyan elektronik sistemler dâhil farklı seçeneklerin değerlendirildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, tütün ürünleriyle mücadele kapsamında gündeme gelen sigara satışlarında kimlik kontrolü uygulamasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Bakan, özellikle 18 yaş altındaki çocukların tütün ürünlerine erişimini önlemeyi amaçladıklarını belirterek, hazırlık sürecinde kişisel verilerin korunmasına ve uygulamanın kolaylığına dikkat ettiklerini ifade etti.

Memişoğlu, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, önceki açıklamalarının ardından oluşan soru işaretlerini anladığını belirtti. Yeni düzenlemenin temel hedefinin, yasal olarak tütün ürünü satışı yapılması yasak olan 18 yaş altındaki kişilere satışın önüne geçmek olduğunu vurguladı.

KİŞİSEL VERİLERİ KORUYAN SİSTEMLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Bakan Memişoğlu, yaş doğrulamasının nasıl yapılacağı konusunda mahremiyeti gözeten ve kişisel verileri koruyan elektronik sistemler dâhil olmak üzere farklı seçeneklerin değerlendirildiğini açıkladı. Yeni kanun taslağı ve ilgili mevzuatın da bu çerçevede ele alındığını bildirdi.

Bu açıklama, sigara satışında kimlik veya yaş doğrulamasıyla ilgili uygulamanın ayrıntılarının henüz hazırlık aşamasında olduğunu gösteriyor. Uygulamanın hangi yöntemle hayata geçirileceği ve nihai kuralların nasıl şekilleneceği, mevzuat çalışmaları ve yasal süreç sonucunda netleşecek.

SİGARA İÇMEYENLERİN HAKLARI DA GÜNDEMDE

Memişoğlu, sigara kullanmayan vatandaşların temiz hava hakkına ilişkin hassasiyetlerini bildiklerini belirterek, sosyal alanlarda yaşanan mağduriyetleri gidermeye yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Tütünle mücadelenin yalnızca bireysel tercihlerle sınırlı olmadığını ifade eden Bakan, başta gençler olmak üzere toplumun tütünün zararlı etkilerinden korunmasının hedeflendiğini vurguladı. Açıklamasında, tütünle mücadelenin toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.

Sigara satışlarında yaş doğrulaması, kişisel verilerin korunması ve sosyal alanlarda sigara içenlerle içmeyenlerin haklarının gözetilmesi başlıkları, hazırlanan yeni düzenlemenin öne çıkan konuları arasında bulunuyor.

 

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Devlet Bahçeli’den Fon Soruşturmasına Tepki: Sonucu Bekleyin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Devlet Bahçeli’den Fon Soruşturmasına Tepki: Sonucu Bekleyin
WhatsApp
İhbar Hattı