Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İmamoğlu’nun konutundaki kamerayı kim söktü? Duruşmada kritik ifadeler ortaya çıktı

“Eylem 17” dosyasında kamera kayıt cihazlarının sökülmesi ve hard disklerin akıbeti tartışıldı. Davut Bildik, cihazı kendisinin söktüğünü ve talimatı Mustafa Akın’dan aldığını söyledi.

17.09.2026 09:33 17.09.2026 13:35 10021 okuma Okuma Süresi: 2 dk
İmamoğlu’nun konutundaki kamerayı kim söktü? Duruşmada kritik ifadeler ortaya çıktı
Paylaş:
N

 

Ekrem İmamoğlu’nun resmi konutundaki güvenlik kamera kayıtlarının ortadan kaybolmasına ilişkin “Eylem 17” dosyası, görülen duruşmada yeniden gündeme geldi.

Dosyadaki beyanlara göre, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından iki gün sonra, 21 Mart 2025’te konuttaki kamera kayıt cihazları söküldü. Cihazların daha sonra İBB bünyesindeki ilgili birimlere teslim edildiği, ancak kayıtların bulunduğu hard disklerin akıbeti konusunda farklı ifadelerin bulunduğu belirtildi.

“Kamera kayıt cihazını sökmemi söyledi”

Dosyanın dikkat çeken isimlerinden Davut Bildik, daha önce verdiği ifadede 21 Mart 2025 tarihinde İmamoğlu’nun koruma müdürü Mustafa Akın’ın kendisine başkanlık konutundaki kamera kayıt cihazını sökmesini ve gelecek kişilere teslim etmesini söylediğini belirtti.

Bildik, cihazı konuta giderek kendisinin söktüğünü ve teslim ettiği sırada cihazın eksiksiz ve çalışır durumda olduğunu savundu.

Mustafa Akın ise verdiği ifadede, cihazın sökülmesi konusunda Davut Bildik ile görüştüğünü kabul ederken bunun konutun taşınması ve aile mahremiyetinin korunması kapsamında gerçekleştirildiğini, herhangi bir görüntü veya delili yok etme amacının bulunmadığını söyledi.

Cihaz İSBAK’a nasıl ulaştı?

Dosyadaki anlatımlara göre cihaz daha sonra İBB'nin elektronik sistemleriyle ilgili birimlerine ve İSBAK'a ulaştırıldı.

Etkin pişmanlık kapsamında ifade veren Erol Naim Özgüner'in beyanında ise Mustafa Akın'ın kendisini arayarak sökülen kamera kayıt cihazının nereye teslim edilmesi gerektiğini sorduğu, yapılan görüşmelerin ardından cihazın İSBAK'a ulaştırıldığı anlatılıyor.

Bu süreçte cihazın boş halde envantere alındığı yönündeki ifade de dosyaya girdi.

Hard disklerin akıbeti tartışılıyor

Dosyanın kritik noktalarından biri de kamera kayıtlarının bulunduğu hard disklerin akıbeti.

Davut Bildik, cihazı teslim ettiğinde herhangi bir parçasının eksik olmadığını ve çalışır durumda bulunduğunu savunurken, dosyada cihazın daha sonra kullanılamaz hale geldiği ve görüntülere erişimin engellendiği yönündeki savcılık değerlendirmeleri de yer alıyor.

Savcılık tarafından hazırlanan dosyada, kamera kayıt cihazlarının sökülmesi ve sonrasında kayıtların elde edilememesinin “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” kapsamında değerlendirildiği aktarılmıştı. Bu değerlendirme, yargılamada tartışılan suçlama niteliğindedir; kesinleşmiş bir mahkeme hükmü değildir.

Duruşmada yeni tartışma

Duruşmada sanık müdafileri, kamera cihazlarının sökülmesi sürecinde görev alan diğer kişilerin de araştırılması gerektiğini savundu.

Böylece “Eylem 17” dosyasında temel soru yeniden gündeme geldi:

Kamera kayıt cihazını kim söktü, cihaz kime teslim edildi ve kayıtların bulunduğu hard diskler ne oldu?

Dosyadaki mevcut beyanlarda cihazı fiilen söken kişinin Davut Bildik olduğu konusunda ifade bulunurken, talimatın kimden geldiği ve kayıtların daha sonra nasıl kullanılamaz hale geldiği konusunda tarafların farklı anlatımları bulunuyor.

Türkiye Bülteni, “Eylem 17” dosyasındaki gelişmeleri ve duruşmalarda ortaya çıkan yeni beyanları takip ediyor.

Habersizseniz haberiniz olsun.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Ömer Çelik’ten sert 27 Mayıs mesajı: Darbeler milletin düşmanıdır
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ömer Çelik’ten sert 27 Mayıs mesajı: Darbeler milletin düşmanıdır
```html ```
WhatsApp
İhbar Hattı