Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a Bağımsızlık Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın Bağımsızlığın Yeniden Sağlanması Günü’nü kutladı. İlham Aliyev’e ve Azerbaycan halkına selamlarını iletti.

18.10.2026 15:34 18.10.2026 18:36 11312 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a Bağımsızlık Mesajı
Paylaş:
N

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Bağımsızlığın Yeniden Sağlanması Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına dikkat çekti. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ve Azerbaycan Türkü kardeşlerine selamlarını iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ekim Azerbaycan’ın Bağımsızlığın Yeniden Sağlanması Günü dolayısıyla NSosyal hesabından bir tebrik mesajı paylaştı. Erdoğan, dost ve kardeş Azerbaycan’ın bu anlamlı gününü Türkiye ve Türk milleti adına kutladı.

“Tasa ve sevinçte her zaman biriz”

Erdoğan mesajında Azerbaycan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkiye vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Dost ve kardeş Azerbaycan’ın ‘Bağımsızlığın Yeniden Sağlanması Günü’nü ülkem ve milletim adına gönülden tebrik ediyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı gardaşım İlham Aliyev’e, tasa ve sevinçte her zaman bir olduğumuz Azerbaycan Türkü kardeşlerime selamlarımı iletiyorum.”

Mesaj, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ortak tarih, dayanışma ve kardeşlik anlayışını bir kez daha gündeme taşıdı.

Azerbaycan bağımsızlığını 1991’de yeniden kazandı

Azerbaycan’da 18 Ekim 1991’de “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Devlet Bağımsızlığı Hakkında Anayasa Aktı” kabul edildi. Bu karar, 29 Aralık 1991’de yapılan referandumla halkın onayına sunuldu.

Azerbaycan’ın bağımsızlığının yeniden tesisinin 35. yıl dönümünde yayımlanan mesaj, iki ülke arasındaki güçlü bağların önemini bir kez daha ortaya koydu.

Türkiye Bülteni — Habersizseniz Haberiniz Olsun

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TBMM’de Kritik Hafta: 2027 Bütçesi ve Fon Düzenlemesi Gündemde
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TBMM’de Kritik Hafta: 2027 Bütçesi ve Fon Düzenlemesi Gündemde
WhatsApp
İhbar Hattı